Cecilia - Min story och varför jag samarbetar med MenoMighty

Min Story

När jag var i 47 års åldern började jag få besvär med kroppen, det var inget direkt uppenbart och inget som jag inte kunde stå ut med men det var besvärligt och obekant.
Jag var stel och hade muskelvärk, samlade vätska i kroppen, gick upp i vikt och vissa dagar var jag så trött och upplevde en sådan hjärndimma att det var en utmaning att utföra mitt arbete på eftermiddagarna. I perioder kände jag mig låg och håglös, ingenting kändes roligt och lustfyllt längre. Glädje, livsnjutning och social samvaro är mitt bästa och det var som bortblåst. Jag kände inte igen mig själv och det gjorde inte familjen heller.

Efter en tid med oro och besvär så utfördes en lång rad utredningar som inte visade något fel på min hälsa så jag vände mig till barnmorskan på vårdcentralen för stöd och vägledning i det jag misstänkte var förklimakteriet.
Det råd jag fick var att läsa böcker om klimakteriet och googla runt på den kunskap som fanns på nätet och avslutningsvis rekommenderade hon mig humoristiska böcker om klimakteriet. 

Jag kände mig ensam, missförstådd och övergiven.  Vem kunde hjälpa mig? Och vem kunde jag vända mig till?
Det blev min man som tog tag i det, han skickade efter ett par bra böcker till mig och honom sedan började vi tillsammans ta del av den kunskap som fanns att tillgå. 

Idag har jag lagt om en del saker i mitt liv, försöker vara snällare mot mig själv, och mer in lyssnande och accepterande i det som pågår i min kropp och runt om mig.

Jag bor nära Tiveden och Vättern där jag gärna går skogspromenader med familjen, badar kallbad på vintern och tar sköna dopp på sommaren. Mjuk yoga med lång meditation och sköna styrkepass har också blivit en del av livet men utan krav och hård prestation.

Samtal och kommunikation har i 25 år varit mina främsta arbetsverktyg i min yrkesroll som leg. Tandhygienist, munhälsocoach och samtalscoach. Genom samtal kan oro, stress och nedstämdhet minskas, det hjälper till att släppa gamla tankemönster och skapa nya sätt att leva det liv som ligger i linje med vad som är viktigt för dig.

Att få vara en del av MenoMighty och hjälpa andra kvinnor i den här fasen i livet med samtal känns viktigt och betydelsefullt för mig. Precis ett sådant stöd jag själv hade behövt för 3 år sedan.

Jessica - min story och varför jag samarbetar med MenoMighty